Alina Rozeboom
Sopraan en zangdocente
Geachte heer Bach


Geachte heer Bach wordt alleen op aanvraag nog gespeeld.

Muziektheater Assen is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe voorstelling.


Een man ontwaakt in een kerk. Het is J.S. Bach. Tenminste, dat zegt hij. De kerk blijkt het voorportaal van de hemel te zijn. Bij de hemelpoort hangt een brief. "Geachte heer Bach, Zoveel mensen voor u hebben gezegd dat zij dé Bach zijn. Om u definitief toegang tot de hemel te verschaffen, dient u te bewijzen dat u daadwerkelijk J. S. Bach bent.' Hoe toont Bach aan dat hij is wie hij denkt te zijn? Hier begint een zoektocht naar een leven, naar een tijdsbeeld, een geschiedenis en vooral naar muziek. Hier begint uiteindelijk een zoektocht naar de essentie van 'Bach'.

Tijdens deze 'concertante theatervoorstelling' neemt acteur Dick van Veen in de rol van J.S. Bach de toehoorders mee naar het leven van Bach. Hij vertelt over diens muziekleven in de eind zeventiende, begin achttiende eeuw. Ook laat hij ons kennismaken met Bach en zijn vrouw, zijn gezin. Andersom ontdekt J.S. Bach het orgel van de twintigste eeuw. En waarom draagt de organist geen pruik? Gaandeweg ziet hij echter ook de voordelen van het voorportaal. Wil hij uiteindelijk de bewaker van de hemelpoort nog wel overtuigen dat hij inderdaad dé Bach is? Gaat de hemel voor hem open... of verandert Bach van gedachten?

Geachte heer Bach, is een frisse, onverwachte en ontroerende voorstelling over de vraag die iedereen zich in het leven stelt: 'Wie ben ik?'

Met hoogtepunten uit Bach's orgelliteratuur en solostukken voor sopraan, dwarsfluit en orgel.

Voor meer informatie: http://www.muziektheater-assen.nl/

Voor een impressie: http://www.youtube.com/watch?v=M8x9XhIcaOU

Nieuwste muziekvideo!

De  tweede muziekvideo van het project!