Alina Rozeboom
Sopraan en zangdocente
Over Alina


Alina Rozeboom studeerde aan het Prins Claus conservatorium in Groningen. Zij heeft daar haar opleiding gevolgd bij Marion van den Akker. Momenteel wordt zij gecoacht door Marjan Kuiper.

Tijdens haar studie heeft ze opera-ervaring opgedaan als 'Blanche' in Dialogues des Carmélites' (Poulenc) in een regie van Marc Krone. De rol van Susanna uit Le Nozze di Figaro heeft zij vertolkt in een project over deze opera van Mozart.  De afgelopen jaren is Alina te horen geweest in een project van Stichting Muziektheater Assen getiteld Geachte Heer Bach.

Op haar repertoire staan onder andere verschillende cantates van Bach, het Requiem en de Vesperae Solennes de Confessore W.A. Mozart, het Requiem en de Messe Basse van G. Fauré, de Carmina Burana van C. Orff en het Stabat Mater van G.B. Pergolesi. Alina zingt bij verschillende koren; Consensus Vocalis, de Nederlandse Bach Academie en vocaal ensemble La Fiamma.

De afgelopen jaren heeft zij masterclasses gevolgd bij, Hanneke de Wit, Mirsa Adami en adempedagoog Paul Triepels.

Alina geeft les in haar privépraktijk in Groningen.

Voor een concertagenda en contactgegevens zie: www.alinarozeboom.nl

 


sopraan @ alinarozeboom.nl

Nieuwste muziekvideo!

De  tweede muziekvideo van het project!